Veelgestelde vragen

Moet ik voor gewone controle ook nog naar de tandarts?
Ja, je moet gewoon zoals normaal naar je eigen tandarts voor controle. Wij controleren op gaatjes maar de tandarts is uiteindelijk degene die er ook voor zorg draagt dat er dan iets aan gedaan wordt.

Hoe vaak moet ik mijn tanden poetsen, nu ik de beugel heb gekregen?
Je moet zeker drie maal per dag je tanden poetsen, omdat het moeilijker dan normaal is om je tanden schoon te houden. De beugel maakt het moeilijker dus verdient het poetsen meer aandacht dan normaal.

Beschadigen de slotjes het glazuur?
De slotjes worden met een speciale lijm vastgezet. Deze lijm bevat fluoride en geeft ook ter versterking fluoride af ter plaatse waar het slotje op het glazuur zit. Als je goed om het slotje heen poetst kan er in principe niets met het glazuur gebeuren.

Wat moet ik doen als er iets kapot is?
Als er iets mis is dan moet je in het belang van de voortgang van de behandeling meteen contact opnemen. De secretaresse kan dan in nood een afspraak geven zodat je meteen terecht kunt. Meld altijd dat er iets kapot is zodat we kunnen inplannen of we iets moeten doen of niet.

Hoe gaat het afspraak maken in zijn werk?
Je krijgt een afspraakkaartje waarop de afspraken genoteerd worden die je aan de balie met de secretaresse maakt . Na elke controle afspraak maak je gewoon een nieuwe afspraak. We houden zoveel mogelijk rekening met je lesrooster, gezien het feit dan het merendeel van de patiënten schoolgaand is, is het onvermijdelijk dat controles ook onder schooltijd plaatsvinden.

Hoe lang duurt de behandeling?
Gemiddeld duurt een behandeling 2 - 2,5 jaar. Het corrigeren van de kaakstand neemt veel tijd in beslag daarna moeten vaak de tanden nog worden rechtgezet waardoor het geheel ongeveer ruim 2 jaar duurt. De snelheid van behandeling hangt ook af van het voldoende dragen van de beugel en of je net heel veel of juist minder groeit. Dit betekent dat jouw behandeling dus zowel korter als langer dan de gemiddelde behandelduur kan uitpakken.

Wat moet ik doen als er iets met mijn beugel is 's avonds of in het weekend?
De praktijk bellen en op het bandje staat een nummer gemeld dat je dan moet bellen voor verdere instructies.

Hoe lang is de wachtlijst ?
Op dit moment is de wachtlijst weggewerkt en krijg je bij aanmelding meteen een afspraak.

Hoe vaak moet ik nog terug komen nadat de beugelbehandeling klaar is?
Nog enkele controles nodig om te kijken of het draadje vast zit en alles nog goed staat.