De praktijk
In de Engelenkampstraat in het centrum van Sittard ligt de praktijk in het voormalige Postkantoor, dichtbij het trein- en busstation.
De dichtstbijzijnde openbare parkeerplaatsen zijn het ABC complex en de parkeergarage onder het Hub Dassenplein.
Bij binnenkomst zie je de wachtkamer met de receptie waar je je even moet melden. In de wachtkamer is FREE WiFI aanwezig.
Als je aan de beurt bent word je door een van de assistentes naar de behandelruimte gebracht of kun je op een groot scherm aflezen naar welke stoel je kunt gaan. Ook vind je een poetshoek in de wachtkamer waar je je tanden kunt poetsen
Er zijn 6 behandelstoelen in de behandelruimte. Deze kunnen van elkaar worden afgescheiden zodat je privacy hebt indien daar behoefte aan is. Dit kan worden aangegeven bij de assistente.
In de praktijk bevinden zich verder een röntgenkamer, sterilisatiekeuken en kantoorruimten
Samenwerking
In de praktijk werken de orthodontist en de assistentes samen om de behandelingen goed te laten verlopen. Daarnaast werkt de orthodontist ook samen met de tandarts, kaakchirurg, andere orthodontist, tandtechnicus, logopediste en eventueel met een schisisteam. Met de tandarts is er overleg wanneer bijvoorbeeld na de behandeling nog een kroon gemaakt moet worden. In breder verband wordt overleg gepleegd in de Kring Sittard-Geleen. Kijk op www.tandartsen-info.nl. De kaakchirurg helpt bij het verwijderen van moeilijke kiezen. Soms is er overleg nodig met een andere orthodontist als bijvoorbeeld de patiënt gaat verhuizen en hij/zij nog in behandeling is.
De tandtechnicus maakt de gebitsmodellen en bepaalde soorten beugels. Het spreekt vanzelf dat ook hier vaak overleg plaatsvindt. Patiënten die een spleet van lip-kaak en/of verhemelte hebben, worden meestal behandeld door een groep van specialisten die elk op zich een deel van de totale behandeling voor hun rekening nemen. De plastisch chirurg opereert de lip en het verhemelte, de kaakchirurg reconstrueert de kaak en de orthodontist reguleert het gebit. Vaak werken schisisteams in ziekenhuizen.
De orthodontisten in Zuid-Limburg zijn georganiseerd in een vereniging genaamd ZLOC (Zuid Limburge Orthodonisten Club). In dit verband is een waarnemingsovereenkomst van kracht in het geval een van de leden langdurig arbeidsongeschikt zou worden.