EHBO mijn beugel online

Start behandeling

De behandeling

Nadat besproken is welke soort beugel er gebruikt gaat worden tijdens de behandeling, worden er, ofwel bandjes om de kiezen gemaakt voor een buitenbeugel, gebitsafdrukken of voor een activator, of plaatjes op de tanden geplakt in het geval van een behandeling met vaste apparatuur. Het kan ook voorkomen dat eerst iets bij de tandarts moet gebeuren b.v. een gaatje vullen of een kies verwijderen voordat met de behandeling kan worden begonnen.

Je komt in principe een keer per maand voor controle. Afhankelijk van het verloop van de behandeling kan hiervan worden afgeweken. Tijdens de behandeling moet je instructies door de orthodontist en assistentes goed opvolgen, omdat dit een snelle en goede behandeling bevordert (bijvoorbeeld over tandenpoetsen, dragen van de beugel, elastiekjes enz.).

Daarnaast is het van belang dat je ook altijd komt en niet de behandeling op zijn beloop laat. Als er iets mis is, bijvoorbeeld een draadje of bandje is los, er is een uitstekend draadje dat in je wang prikt, neem dan meteen contact op zodat we er iets aan kunnen doen.

Na de behandeling (retentiebeugel om de stand van het gebit te behouden)